Počet položek: 0 0,00 Kč

Kyselina stearová 100 g

Kyselina stearová 100 g, kyselina oktadekanová, CAS 57-11-4, pro výrobu kosmetiky, krémů

kliknutím zvětšíte
kosmetika, chemikálie Kyselina stearová 100 g
ks
Kód:8017
Cena : 69,00 Kč
Dostupnost:skladem
Sklad:3 ks
Hmotnost: 0.12 kg
Kyselina stearová je směs nasycených vyšších mastných kyselín, která obsahuje hlavně kyselinu stearovou a kyselinu palmitovou.  Jedná se o bílé, až nažloutlé voskové krystaly, prakticky nerozpustná ve vodě, dobře rozpustná v  lihu a v tucích za tepla.
 

Význam pro kosmetiku:

V kosmetice se využívá jako účinný emulgátor, tj. dokáže spojit  vodu a olej. Zahušťuje, ztužuje, zvláčňuje, stabilizuje kosmetické produkty, prodlužuje trvanlivost, zabraňuje oxidaci. Dodává tvrdost a stálý tvar mýdlům vyráběným za studena a svíčkám. Zahušťuje a zvláčňuje krémy.
 

 Účinky v kosmetice:

emulgační, zahušťující, ztužující, zvláčňující, stabilizační, konzervační
 

 Kosmetické produkty s obsahem kyseliny stearové:

Tělová, pleťová a vlasová kosmetika, dekorativní kosmetika. Mýdla, tělová mléka a krémy, pleťové krémy, šampony.....
 

Dávkování v kosmetických produktech:

1 - 8 %
 
Balení 100 g
 
Registrační číslo CAS 57-11-4
Triviální název  kyselina stearová
Funkční vzorec

C17H35COOH

Surovina pro úpravu a výrobu kosmetiky, nebo individuální použití.

Zboží ze stejné kategorie - Kyselina stearová 100 g

Křemelina kosmetická 100 g

Křemelina je nezpevněná hornina, která je tvořena většinou opálovými schránkami rozsivek Křemelina je nezpevněná (sypká) hornina, která je tvořena většinou opálovými schránkami rozsivek (jednobuněčné řasy), dle nichž se ...

Kurkumový olej - přírodní 30 ml

Kurkumový olej 30 ml   Jde o macerát kořene kurkumy v čistém slunečnicovém oleji. Používá se pro kosmetické účely, zejména pro péči o suchou a málo vitální pokožku i pleť. Kurkuma je kořen příbuzný zázvoru a obě rostliny ...

Saecare ATH - emulgátor 50 ml, Emulgátor za studena

Saecare ATH - emulgátor 10 ml ,emulgátor, stabilizátor, zahušťovadlo Saecare je emulgátor, který spojí dvě navzájem nemísitelné složky /např. vodu a olej/. Je to aditívum vytvářející emulzi, krém, pleťové mléko, pleťové ...

Kafrový olej 10 ml

Kafrový olej 10 ml   Kafr je přírodní látka získávaná původně ze dřeva stromu kafrovníku (Cinnamomum camphora). Kadr se používá jako repelent proti hmyzu, v aromaterapii ale především v lékařství, kde je přidáván do mastí, ...

Pošlete odkaz svému známénu

Vaše jméno
Váš email
Email Vašeho známého
Opište kód z obrázku antispam

Související odkazy

emulgator stearova
Potvrzení zletilosti

Některé z položek v našem e-shopu vyžadují pro nákup potvrzení věku nad 18 let. Tlačítkem ok potvrzujete, že jste starší 18ti let a jste oprávněni pro nákup těchto položek. Zletilost bude také případně ověřena dopravcem.