V přírodě je nejvíce rozšířena L-kyselina vinná a racemická kyselina vinná, neboli kyselina hroznová
Kód: | 6057 |
Cena : | 20,00 Kč |
Dostupnost: | skladem |
Sklad: | 3 ks |
Hmotnost: | 0.02 kg |
Sumární vzorec | C4H6O6 |
Vzhled | bílý prášek |
CAS |
87-69-4 (L(+)) |
V přírodě je nejvíce rozšířena L-kyselina vinná a racemická kyselina vinná, neboli kyselina hroznová. Kyselina vinná se používá zejména v potravinářství a vinařství.
Z kyseliny vinné je odvozen vinan sodno-draselný neboli Seignettova sůl KOOCCH(OH)CH(OH)COONa, látka, která je součástí Fehlingova činidla sloužícího k důkazu redukujících sacharidů.
Dále se používá v potravinářství na výrobu šumivých nápojů a prášků do pečiva a v barvírenském průmyslu.
Nebezpečí:
H315 Dráždí kůži.
H319 Způsobuje vážné podráždění očí.
Kafr čistý 10 g Kafr syntetický V současnosti se používá jako repelent proti hmyzu v pyrotechnice, aromaterapii, ale především v lékařství, kde je přidáván do mastí, jako součást zábalů, neboť má obdobné účinky ...
AHA - ovocné kyseliny AHA neboli alfa-hydroxykyseliny. V závislosti na druhu kyseliny a její koncentraci mohou: hydratovat, exfoliovat, mít protizánětlivé a antibakteriální vlastnosti, normalizovat sekreci kožního mazu nebo působit ...
Thiosíran sodný pentahydrát Thiosíran sodný pentahydrát CAS 7772-98-7 EU 231-867-5 E539 - v ČR je použití jako přídatná látka zakázáno Synonyma: Natriumhyposulfit Sirnatan sodný INCI Sodium thiosulfate IUPAC Sodium thiosulfate ...
Přírodní mýdlové hobliny 500 g Toto přírodní mýdlo je směs několika druhů rostlinných mýdel. Jde o rozličně zbarvenou hmotu, která je jednou z důležitých složek do Vašich podomácku vyráběných "ekologických" produktů. Je ...
Některé z položek v našem e-shopu vyžadují pro nákup potvrzení věku nad 18 let. Tlačítkem ok potvrzujete, že jste starší 18ti let a jste oprávněni pro nákup těchto položek. Zletilost bude také případně ověřena dopravcem.
Z důvodů velké vytíženosti Alza boxů, může dojít k pozdějšímu dodání zásilky, nebo přesměrování na kamenné výdejní místo.
Děkujeme za pochopení Likochem